Over ons

De Zorgtrainer is ontstaan vanuit de overtuiging dat medewerkers veel meer in hun eigen kracht staan, wanneer ze goed getraind zijn.

  • Speciaal voor de zorg
  • Praktijkgericht
  • Accreditatie
  • Aanbod op maat

Onze missie

De Zorgtrainer is ontstaan doordat drie zorgverleners een missie voor ogen hadden: het verbeteren van het aanbod van de huidige zorgtrainingen. Met onze trainingen en opleidingen dragen wij bij aan de overgang naar een nieuwe generatie van zorgverleners. Zorgverleners die zelfstandig kunnen werken, zowel ambulant, als in de intramurale zorgverlening.

De Zorgcoach heeft alle expertise in huis die het mogelijk maakt om optimaal maatwerk te leveren voor trainingen en opleidingen.

Inspelen op de praktijksituatie

Een training geven is zoveel meer dan alleen informatie zenden aan een groep mensen. De trainers van de Zorgtrainer hebben in de praktijk opgemerkt dat, als je de deelnemers wilt boeien, prikkelen en uitdagen tot aanleren van nieuwe capaciteiten, trainingen geven zoveel meer is dan alleen informatie zenden. Om mensen mee te kunnen in het verhaal van de trainer, dienen er inspirerende voorbeelden uit de praktijk aan bod te komen. Zo kan de trainer en de trainee direct inspelen op de praktijksituatie.

Gespecialiseerd op een specifiek vlak

Tijdens de trainingen van de Zorgtrainer leer je alle aspecten van zorg in deze tijd. Wij leren zelf ook weer van de trainingen om situaties te bekijken vanuit het perspectief van de hulpverlener. Dit kan ons ook weer een enorme boost geven om mee te nemen in onze volgende trainingen.

Onze trainers zijn allen gespecialiseerd op een bepaald vlak. Dit kan bijvoorbeeld ASS zijn, systeemtherapie, ambulant werk of management. Wij zorgen altijd dat er bij iedere training een afwisseling tussen theorie en praktijk is. Zo kun je het geleerde direct in jouw praktijk toepassen.

Trainingen op maat

Je kunt je bij ons inschrijven als individu, maar ook organisaties graag die meerdere leden of teams willen laten trainen zijn van harte welkom. Ons aanbod en de mogelijkheden zijn terug te vinden op deze website. Als je een training zoekt die je niet vermeld ziet staan op de website, dan kan deze door ons op maat worden gemaakt. Onze visie is dan ook dat geen enkele training hetzelfde kan zijn, want een mens of team is nooit hetzelfde.