Start Zorgtraject

Deel 1 van Succesvol Ambulant Hulpverlenen

  • Speciaal voor de zorg
  • Praktijkgericht
  • Accreditatie
  • Aanbod op maat

Wat houdt deze training in?

De training ‘Succesvol Ambulant Hulpverlenen, Zorgtraject starten, Basis deel 1’ richt zich op professionals die ambulant (gaan) werken. Deze training leert basiscompetenties, attitudes en inzichten op veiligheid die nodig zijn om op een professionele manier invulling te kunnen geven aan de begeleidingscontext.

Bij deze training leren de deelnemers de vertaalslag maken tussen het werken in de thuissituatie en de theorie. Deze training richt zich op op het opstarten van een begeleidingstraject bij ambulant werken.

Alle verschillende aspecten van het opstarten van een ambulant hulpverleningstraject komen in de training op een praktische wijze aan bod.
Tijdens deze training wordt ingegaan op de achtergrond van jouw organisatie, met behulp van een kennis oefening wordt jouw kennis over jouw eigen organisatie in kaart gebracht. Daarnaast wordt er ingegaan op jouw professionele werkhouding.

De doelstellingen van de training

Na deze training is de cursist zich in staat op een professionele manier in te zetten bij bepaalde hulpvragen vanuit een cliënt. Die hulpvragen kan de cursist benaderen vanuit een systemisch kader. De cursist kan op een oplossingsgerichte wijze de cliënt ondersteunen. Na deze training is de cursist in staat om het netwerk bij de veranderingsprocessen te betrekken.

De doelgroep

Deze cursus is uitermate geschikt voor zorgprofessionals die werken met gezinssystemen, tevens is het geschikt voor WMO consulenten.

Het niveau van de training

Het niveau van de cursus is op hbo werk-en denkniveau. Het is praktijkgericht wat ik vandaag leer, pas ik morgen toe.

 

Het aanvangsniveau

Voor wie: HBO denk en werkniveau, voor zorgprofessionals die werken met systemen in de zorg. Beschikt u niet over deze diploma’s, maar denkt u dat u er geschikt voor bent neem dan contact met ons op via de mail, wij zullen u mail zo snel mogelijk beantwoorden.

De lengte van de training

De lengte van de cursus, de lengte van de cursus kan variëren van 2,5 uur tot een gehele opleiding van een jaar. 

Vrijstellingenbeleid

Voor deze training is een vrijstellingenbeleid niet van toepassing.

Studiebelasting

De studiebelasting van de deelnemer bedraagt 4 uur voorbereiding per bijeenkomst.

Speciale voorwaarden

Er zijn geen speciale voorwaarden van toepassing op deze training.

Studiemateriaal

De Zorgtrainer vindt het belangrijk de deelnemers heldere en recente studie informatie krijgt bij het volgen van een training. De Zorgtrainer maakt gebruikt van recente artikelen en literatuur. 

Kwalificaties(s) / bevoegdheden

Deze training heeft een SKJ registratie.
5.25 SKJ Punten

Toetsen en/of examens

Deze training heeft geen toetsing of examenmomenten. Voor deze trainings is dit niet van toepassing.

Herkansing mogelijkheden. Voor deze training is dit niet van toepassing.